[Ecoxarxa del Bages] Estrena El Documental del Mes - Grècia: reinventar-se per sobreviure

Ot Burgaya prensa a eldocumentaldelmes.com
dim des 29 11:37:32 CET 2015


Bon dia,

 

Em dic Ot Burgaya i el contacto des de El Documental del Mes, una iniciativa del Festival de Cinema Documental DocsBarcelona, que estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 60 sales d’exhibició a tot l’estat espanyol. La iniciativa va néixer fa 10 anys amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors, i durant aquest temps hem construït una xarxa formada per centres culturals, museus, biblioteques, universitats i sales de Cinema convencionals que cada mes estrenen simultàniament una pel·lícula documental que ha recorregut festivals d’arreu del món i que d’una altra manera no seria possible veure a Espanya.

 

T’escric perquè aquest mes de gener estrenem la pel·lícula que t’han comentat i que crec que podria interessar-vos molt. Es titula Grècia: reinventar-se per sobreviure, de Elena Zervopoulou, un retrat de la recessió grega a través de tres personatges que decideixen agafar les regnes del seu destí per tal de canviar-lo i que troben en el cooperativisme i l’associacionisme una eina de canvi social, econòmic i cultural que els permet visualitzar un futur millor. Un documental basat en 3 histories personals que compareixen un plantejament: pot aquesta crisi ser una oportunitat de reinventar-nos a nosaltres mateixos i com a societat?

 

Pensem que ja que es tracta d’un documental en versió original en grec subtitulat en català pot ser del seu interès o dels seus contactes.

 

Ens agradaria que assistíssiu el dia de l’estrena a Barcelona que serà el dijous 14 de gener als Aribau Multicines de Barcelona (c/ Aribau, 8-10) a les 20:00h. 

Comptarem amb la presència d’en Sergi Cutillas, economista català membre del comitè d'experts per l'auditoria del deute grec impulsat pel govern de Syriza, i Jezabel Goudinoff, periodista i activista membre de la Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda.

 

A Manresa també hi haurà una projecció:

 


Ciudades

Lugar

Día

Hora

Preu

 

 


Manresa

Auditorio La Plana de l’Om

14/01

20:00h

Gratis

 

 

 

Aquí podeu veure el tràiler de la pel·lícula: https://www.youtube.com/watch?v=-INKkzVXDZ8

 

Hi haurà moltes més projeccions a Barcelona, Catalunya i a Espanya que podeu consultar aquí: http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

 

 

Si podeu fer extensiva aquesta informació a la gent amb qui treballeu us estaríem molt agraïts.

 

Aquí us deixo uns posts pel Facebook i Twitter que, si voleu, només heu de copiar i enganxar:

 


Facebook:

Dijous 14 de gener s’estrena el documental “Grècia: reinventar-se per sobreviure” als Aribau Multicines de Barcelona. Un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo. Pot aquesta crisi esdevenir una oportunitat per a reinventar-nos a nosaltres mateixos i com a societat?

Consulta totes les projeccions aquí:

 <http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html> http://www.eldocumentaldelmes.com/ca/documentals/salas.html

Twitter: 

No et perdis #greciasobreviure a el @docdelmes, un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí https://www.youtube.com/watch?v=-INKkzVXDZ8

 

 

 

Per a més informació us adjunto la nota de premsa en aquest mateix correu

 

Una abraçada, moltes gràcies i molt bones festes!

 

 








PRESENTA


 


 


 


GRÈCIA

REINVENTAR-SE PER SOBREVIURE

imatge_np_grecia
A PARTIR DEL 7 DE GENER EN SALES D’EL DOCUMENTAL DEL MES

 

ESTRENA EL DIJOUS 14 DE GENER ALS ARIBAU MULTICINES A LES 20:00h

 

Des de l’esclat de la crisi econòmica Grècia ha aparegut de forma freqüent a les pantalles dels nostres televisors. Un país que, com el nostre, ha sigut colpejat per una forta recessió i unes mesures d’austeritat que han afectat una immensa part de la població hel·lena. Tot plegat ha anat acompanyat de fortes protestes ciutadanes que demanaven més justícia social i poder viure una vida digna.

Però mentre tot això passava, alguns grecs han decidit agafar les regnes del seu destí i buscar les solucions que el govern no ha estat capaç de donar-los. I han trobat que una nova forma de vida és possible.

 

Abans que la formació Syriza d’Alexis Tsipras guanyés les seves primeres eleccions, els antics ministre de finances i el primer ministre, Evànguelos Venizelos i Antonis Samaràs respectivament, eren el centre d’atenció dels polítics europeus. Grècia s’havia quedat sense líquid i es veia forçada a obeir unes normes dels prestamistes alemanys que reduïen de forma considerable l’estat del benestar grec, el país que va ser el bressol de la democràcia. En aquest context, la gent va haver de fer mans i mànigues per continuar vivint de forma digna. Alguns van trobar el camí capgirant les coses i començant de zero, amb uns patrons econòmics nous.

Tres protagonistes retraten un dels moments més durs de la història recent de Grècia i, a la vegada, constitueixen tres exemples d’una lluita per un món diferent, basat ens un paràmetres que s’escapen de la lògica abusiva del capital. Un d’ells és en Giorgos, un home de 50 anys que va perdre la casa i es va veure forçat a viure al carrer. Mica en mica ha pogut anar refent la seva vida gràcies a organitzacions solidàries que ajuden a les persones sense sostre. Actualment ha començat a treballar per ajudar a gent que es troba en la mateixa situació que va viure. 

L’Ilias és un dels líders del conegut “moviment de la patata”, un grup d’activistes que vol eliminar els intermediaris per afavorir als agricultors i pagesos maltractats per les grans cadenes d’alimentació 

I en Grigoris, un pare de família que decideix marxar d’Atenes i començar una nova vida al camp. 

Mentre la crisi segueix ampliant les desigualtats arreu d’Europa, el coratge d’aquests tres personatges ens recorda que les persones podem canviar la nostra realitat diària.

 

Un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo. Pot ser aquesta crisi una oportunitat de reinventar-nos a nosaltres mateixos i com a societat?        Un documental on Grècia podria ser qualsevol país d’una Europa devastada per la crisi, i on l’oportunitat d’una vida de qualitat existeix i està fonamentalment a les mans dels propis ciutadans.

 

TRÀILER:  <https://www.youtube.com/watch?v=-INKkzVXDZ8> https://www.youtube.com/watch?v=-INKkzVXDZ8

Entrevistes amb la directora grega Elena Zervopoulou (telefòniques o per e-mail) contactar amb:
Laia Aubia  <mailto:prensa a eldocumentaldelmes.com> prensa a eldocumentaldelmes.com 93 452 46 18

 

 

:: Fitxa Tècnica

Itàlia (2014) 78 min. VO en grec subtitulada en català

Direcció i guió: Elena Zervopoulou

Producció executiva: Elena Zervopoulou

Direcció de fotografia: Elias Adamis, Elena Zervopoulou

Muntatge: Kenan Akkawi

So: Elena Zervopoulou

Música: Drog_A_Tek

Producció: One Vibe Films

 

:: Premis i Festivals

DocsBarcelona International Documentary Film Festival – Espanya, 2015

Thessaloniki International Documentary Festival – Grècia, 2014

IDFA Docs for Sale – Holanda, 2014

Millennium International Documentary Festival – Bèlgica, 2015

 

:: La Directora

Elena Zervopoulou va estudiar etnopsicologia a la Universitat de París 5. 

Ha treballat amb famílies d’immigrants a París i ha fet de consultora de la UNESCO en un projecte sobre infants / nens i nenes  al carrer a Madagascar. Té el màster  d’Antropologia i Cinema Documental de la Universitat de Nanterre. Ha realitzat diversos projectes documentals per a ONG de tot el món. 

Ha dirigit el curtmetratge Sea Gypsies (2012), part de la sèrie documental Why Poverty? de la BBC.  Aquest és el seu primer llargmetratge.

 

:: Calendari de projeccions

El Documental del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 60 sales a tot l’estat i a Llatinoamèrica, en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. A continuació veureu les dates de projecció a l’estat espanyol d’El Documental del Mes d’aquest mes: 


 

Ciutats

Lloc

Dia

Hora

Preu


 

CATALUNYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CATALUNYA

Amposta

El Casal

Pendent de confirmació

21:30h

4 €


Pendent de confirmació

18:00h


Banyoles

Ateneu Bar

14/01

21:00h

Gratuït


Barcelona

 

Aribau Multicines

14/01

20:00h

6 €


Biblioteca Esquerra de l’Eixample  - Agustí Centelles 

19/01

19:00h

Gratuït


Teatre de Sarrià

18/01

20.30h

2/3€


31/01


Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta

26/01

19:00h

Gratuït


Zumzeig Cine-Bistrot

12/01

20:00h

6/5€


Castellar del Vallès

Sala d’Actes del Mirador

15/01

20:00h

3 € /     Gratuït


Cambrils

Cinema Rambla de l’Art

 

21/01

20:30h


4,9€ / 3,5€

 


Esterri d’Àneu

Ecomuseu

14/01

20:00h

Gratuït


Girona

Museu del Cinema

07/01

19:30h

Gratuït


Centre Cívic Santa Eugènia

14/01

20:00h

Gratuït


Lleida

Biblioteca Pública de Lleida

11/01

18:00h

Gratuït


Llorenç del Penedès

 

Casa de Cultura

10/01

19:00h

6€ / 5€ socis


Manlleu

Ateneu de Manlleu

28/01

21:00h

3€ / socis gratuït


31/01


Manresa

Auditori La Plana de l’Om

14/01

20:00h

Gratuït


Molins de Rei

Joventut Catòlica

Pendent de confirmació

19:00h

4€ / 2€  reduïda


Premià de Mar

Patronat Social Premianenc

23/01

20:00h

4€/3€


30/01


Reus

Centre d’Art Cal Massó

21/01

21:30h

Gratuït


Rubí

Biblioteca Mestre Martí Tauler

Pendent de confirmació

19:00h

Gratuït


Sabadell

Biblioteca Vapor Badia

19/01

18:30h

3 € / socis gratuït


Salt

Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros

21/01

20:00h

Gratuït


Sant Cugat del Vallès

Casal de Torreblanca

13/01

20:00h

Gratuït


Arxiu Nacional de Catalunya

25/01

19:00h

Gratuït


Sant Just Desvern

Ateneu de Sant Just

22/01

20:00h

5 € / 3 € socis


Sant Feliu de Llobregat

CineBaix

09/01

19:45h

Consulta sala


Santa Coloma de Gramenet

Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré

29/01

20:00h

Gratuït


Tarragona

Antiga Audiència

29/01

18:30h

Gratuït


Terrassa

Club Catalunya-Filmoteca

13/01

22:00h

3,5 €


Viladecans

Atrium Teatre

21/01

21:00h

3€


Vilanova i la Geltrú

Teatre Principal

Pendent de confirmació

20:00h

3€


ANDALUSIA

Sevilla

Sede del CICUS

12/01

20:00h

Gratuït


ARAGÓ

Zaragoza

Centro Joaquín Roncal

21/01

19:00h

2€/3€


Osca

Saló d’Actes de la Diputació Provincial d’Osca

21/01

19:30h

Gratuït


ASTÚRIES

Gijón

Centro de Cultura Antiguo Instituto

12/01

19:30h

Gratuït


Centro Municipal Integrado de l’Arena

18/01

19:30h

Gratuït


Centro Municipal Integrado Ateneo de la Calzada

27/01

19:30h

Gratuït


Oviedo

Teatro Filarmónica

13/01

20:00h

Gratuït


CASTELLA I LLEÓ

Lleó

Universitat de Lleó – Teatro El Albéitar

15/01

20:15h

Gratuït


Valladolid

Universidad de Valladolid - Aula Margelina

19/01

19:30h

Gratuït


Salamanca

Teatro Juan de la Enzina

Pendent de confirmació

20:00h

Gratuït


Portillo

Teatro Cine Álvaro de Luna

28/01

21:00h

Gratuït


CASTELLA-LA MANXA

Horcajo de Santiago (Cuenca)

Convivir Cooperativa

08/01

18:30h

Gratuït


EXTREMADURA

Càceres

Filmoteca d’Extremadura

28/01

20:30h

1 €


Badajoz

Centro de Ocio Contemporáneo (COC)

28/01


Plasencia

Sala Verdugo

28/01


GALÍCIA

A Coruña

Centro Ágora

12/01

20:00h

2,5€/2€


Santiago de Compostela

CGAC

26/01

20:30h

Gratuït


ILLES CANÀRIES

Las Palmas de Gran Canaria

Teatro Guiniguada

26/01

20:30h

2€/1€


Tenerife – La Laguna

Espacio Cultural Aguere

28/01

20:30h

2€/1€


Santa Cruz de La Palma

Casa Principal de Salazar

28/01

20:00h

Gratuït


MADRID

Madrid

Cineteca

12/01

20:30h

 

3,5€

 


PAÍS BASC

Elorrio

Iturri Kultur Etxea

12/01

19:30h

Gratuït


Bilbao

Sala Multicine 7

28/01

20:00h

3,7€


PAÍS VALENCIÀ

València

La Rambleta

08/01

22:30h

4€


Cinema Aragó

21/01

19:30h


Castelló

Teatre del Raval 

13/01

20:00h

3,5€

 

MÉS INFORMACIÓ A  <http://www.eldocumentaldelmes.com/> WWW.ELDOCUMENTALDELMES.COM

 

 

Ot Burgaya

El Documental del Mes

produccio a eldocumentaldelmes.com <mailto:laubia a eldocumentaldelmes.com> 

Tel. 93 452 46 18 - Fax. 93 323 93 30
C/ Rosselló 184, 2n 3a

08008 - Barcelona (Spain)

facebook.com/documentaldelmes

twitter.com/docdelmes

 

 

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0001.html>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 8505 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0006.jpg>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image003.jpg
Type: image/jpeg
Size: 12321 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0007.jpg>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image005.jpg
Type: image/jpeg
Size: 106088 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0008.jpg>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image006.jpg
Type: image/jpeg
Size: 6283 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0009.jpg>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image007.jpg
Type: image/jpeg
Size: 3059 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0010.jpg>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: NP_Grècia_CAT.pdf
Type: application/pdf
Size: 233296 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0001.pdf>
-------------- part següent --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: PosterCATbaixa.jpg
Type: image/jpeg
Size: 211677 bytes
Desc: no disponible
URL: <http://llistes.ecoxarxes.cat/pipermail/bages/attachments/20151229/46cf2e3f/attachment-0011.jpg>


Més informació sobre la llista de correu Bages